Проблемът с пръстовият отпечатък при Galaxy S10/Note10-Series – по-сериозен от очакваното?

Миналата седмица се появи първоначална информация за евентуален проблем със сензорът за пръстов отпечатък на Samsung Galaxy S10-Series, и по-точно при наличието на специфичен тип екранен протектор. В случая ставаше дума за възможност за прескачане на защитата с пръстов отпечатък при полагане на гел-тип екранна защита и последващо задаване на отпечатъка. Изглежда проблемът е по-сериозен от споменатата специфична комбинация от условности с цел постигане на положителен резултат при опит за прескачане на защитата.

Изглежда възможността за “подлъгване” на сензора в дисплея е много по-сериозна, като потребител е съумял да регистрира конкретни пръсти, след което при поставяне на “силиконов протектор” (TPU) на дисплея е успял да “излъже” сензора и да успее да получи достъп до телефона чрез някой от другите пръсти, чиито отпечатък не е бил регистриран. Тестът е бил извършен многократно и всеки път е бил (за съжаление) успешен.

Към момента Samsung работят доста сериозно по решаването на този проблем, като засега е налице (поне опит за) корекция само за смартфона Galaxy Note10+ 5G, а в най-близко бъдеще се очаква такава софтуерна корекция да се появи и за другите актуални смартфони на компанията от висок клас т.е. Galaxy S10-Series.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *