Приложение за провеждане на безплатни гласови разговори от iPhone – Viber


Ако все още не се чули за Viber или нямате съвсем ясна идея за какво точно служи приложението, то ето едно кратко обяснение. Viber е безплатен VOIP (Voice Over IP) клиент за iPhone, който ви позволява да провеждате гласови разговори с други потребители на клиента директно от своя iPhone. За целта е необходимо устройството да разполага с активна WiFi връзка или да имате някакъв мобилен интернет пакет (препоръчително за ефективно използване на вашия iPhone), тъй като разговорите реално минават през Интернет. За сега приложението е достъпно само за потребители на iPhone, като съответно разговорите могат да бъдат провеждани между телефони с инсталиран на тях Viber и налична интернет свързаност. От Viber твърдят, че качеството на осигуряваната от тях гласова услуга е по-добро от това, което осигурява мрежата на мобилните оператори, което е безспорен плюс, без да изисква генерирането на кой знае колко повече мобилен трафик. Другият плюс е, че приложението е напълно безплатно и самата услуга също (поне за момента), като дори не е необходимо да си правите регистрация, защото да идентификация в системата се използва номера на вашия мобилен телефон. Това последното също е немалък плюс, защото и без това знаете имате телефонните номера на своите познати и приятели, а минусът е, че все пак споделяте своя номер и информация за контактите си Viber (нещо, което параноиците на тема сигурност не биха искали да правят доброволно).Приложението е безплатно и може да бъде изтеглено от iTunes AppStore, услугата, която получавате е безплатна, но разговори с Viber можете да провеждате само с други потребители на приложението, не можете да провеждате телефонни разговори със стационарни или мобилни телефонни номера. Това последното е особено важно, тъй като някои хора се бъркат заради факта, че идентификаторът ви във Viber е телефонния ви номер, но това не означава, че реално можете да позвъните на номера на телефона и да говорите с потребител, който няма инсталиран Viber. За момента Viber е наличен само за iPhone, официално, но би трябвало да можете да го използвате и на iPod и iPad (възможно е да се сблъскате с известни проблеми при тях), от компанията създател на приложението обаче вече работят по версия за Android-базирани телефони, както и за BlackBerry. Това означава, че в близко бъдеще ще можете да провеждате разговори и с потребители на такива устройства от вашия iPhone например, без да се налага реално да трупате сметка на мобилния си телефон. Остава само да убедите и своите приятели и познати да си инсталират Viber, за да можете да си говорите с тях безплатно (поне засега), а да се надяваме и за в бъдеще.

За да изтеглите безплатното приложение Viber за вашия iPhone…

3 thoughts on “Приложение за провеждане на безплатни гласови разговори от iPhone – Viber

 • 16.02.2011 at 14:06
  Permalink

  Няма ли безплатни SIP клиенти за ипфоне? Тогава и минусите отпадат, макар че ще е нужна някаква регистрация и конфигурация. Също така разговори към мобилни и стационарни номера ще е платено но при това приложение, те изобщо не са възможни.

 • 17.02.2011 at 22:39
  Permalink

  Има, но това приложения е на мода сред масовите потребители на iPhone в момента…

 • 13.01.2014 at 12:19
  Permalink

  Appreciation for some other beneficial web site. Where by more might I am that type of info written in this type of great procedure? I own a endeavor that I’m right now functioning upon, and i have experienced the design out to get this sort of info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *