Пресконференцията на Alcatel – нова визия, нови идеи, нови смартфони…

Добре познатата в България компания Alcatel имаше доста причини да свика пресконференция още на първият ден на Mobile World Congress в Барселона. Компанията TCL има нова визия за това как трябва да се развива марката “Alcatel”, като насочеността е не само към младите хора, но и към  потребителите “млади по душа”.

Един от новите и любопитни апарати е A5 led, който предлага изцяло изграден от LED подсветка гръб, способен на нещо повече от просто мултимедийно осветяване. Тази подсветка е способна да и на различни индикации, като например за входящо повикване, получено съобщение и т.н.

Като основни характеристики A5 led съчетава 8-ядрен чипсет, 2 GB RAM и 8MP основна камера. Освен A5, от Alcatel са подготвили за пазарно присъствие и моделите A3 и U5 – съответно най-достъпният ценово апарат с сензор за пръстови отпечатъци и най-достъпният смартфон с поддръжка на 4G/

Що се отнася до цените на трите смартфона, A5 LED разбира се е най-скъп със своите 199 евро, докато модела U5 е наистина доста достъпен, с цена от само 99 евро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *