Още по темата Samsung Galaxy S11…. или бъдещият Galaxy One?

През последните няколко седмици се появиха слухове за евентуално сливане на продуктовите серии Galaxy S и Galaxy Note, комбинирани в една нова продуктова линия – Galaxy One. Това няма да е първият случай, когато Samsung комбинират две продуктови линии в една – Galaxy J се “преля” в Galaxy A, поради което в момента виждате толкова много моделни представители на Galaxy A-Series. Слуховете за “Galaxy One” се подкрепят и от друга информация, според която Samsung подготвят поне 5-6 модела смартфони от серия Galaxy S. Това е малко странно, предвид факта, че Galaxy S винаги е предлагал не повече от 2-3 модела (преди години заради версия lite, от миналата година – заради версия “e”). В тази “сметка, разбира се, може да се причисляват и евентуални бъдещи модели с поддръжка на 5G, но няма да е учудващо, ако догодина флагманските смартфони на Samsung без изключение поддържат 5G.

Поради това тежестта на слуха за сливането на двете продуктови линии (притежаващи много сходни или направо общи черти) става още по-сериозна, но за потвърждаването (или отричането) му ще трябва да почакаме поне още няколко седмици. Нищо не пречи, обаче, Samsung да предложат общо четири модела Galaxy S11 – S11 lite, S11e, S11 и S11+…. и изобщо да не закачат Galaxy Note, оставяйки го на върха на пирамидата при смартфоните на компанията. Така или иначе, анонсът на новото поколение флагмански смартфони на Samsung се очаква да се случи “около” най-сериозното мобилно събитие за годината – Mobile World Congress в Барселона. Дали ще видим анонс на самото събитие, дали ще е няколко дни по-рано, или дори няколко дни по-късно – тук вече можем само да спекулираме. Слуховете сочат към Galaxy Unpacked в рамките на третата седмица от февруари, но за по-сериозно потвърждение отново ще трябва да почакаме…

Що се отнася до хардуерната конфигурация, Exynos 9830 най-вероятно ще заеме своето място като “сърцето” на бъдещите флагмански смартфони, към момента приемайки, че става дума за Galaxy S11. 8GB RAM ще е стандарт, най-вероятно лесно достигащ до 12GB при S11+. Ако идеята за четири модела се потвърди, по всяка вероятност S11 lite ще “подмине” този чипсет и ще се базира на друг, по-“бюджетен” вариант на SoC. Същото ще се отнася и до основната камера, която впрочем ще е един от сериозните акценти за Samsung с въвеждането на тази нова моделна линия. За разлика от Galaxy S10, при S11 акцентирането върху камерата ще е много по-реалистично и оправдано, предвид вероятно използване на 108MP камера сензор от второ поколение. Като “пропуск” за един бъдещ Galaxy S11 lite ще можем да отчетем и директната поддръжка на 5G – това може би ще остане отново ексклузивно за трите по-големи “батковци”.

При дисплея се очаква появата на 90 Hz матрица, както и използване на по-различно съотношение – например 20:9 (S10 предлага 19:9). Също така двата най-силни модела със сигурност ще са тип “edge”, докато същото не може директно да се каже за “е” и един евентуален “lite”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *