Официална премиера на ASUS Transformer Pad Infinity в България


Днес се състоя официалната премиера на новият тaблет Transformer Pad Infinity на ASUS, който ще е достъпен за продажба на нашия пазар още през следващия месец. Осовен акцент при Transformer Pad Infinity е наличието на Full HD, че и малко отгоре като резолюция екран (1920×1200) в 10-инчов формат, разчитащ на IPS панел с доста висока максимална яркост (600 cd/m2). Освен това таблетът е на базата на мощната 4-ядрена Tegra 3 платформа на Nvidia, осигуряващ достатъчно висока производителност дори за екрана с доста висока резолюция, в това число разбира се и за игри. От ASUS са заложили и на осигуряването на допълнителна защита на екрана от надраскване, благодарение на Gorilla Glass 2 технологията, по-качествен звук, на базата на фирмената технология ASUS Sonic Master, Android 4.0 Ice Cream Sandwich операционна система и други интересни възможности. Добавяйки и качествената 8-мегапикселна камера с LED светкавица, която се справя чудесно като за интегрирана в таблет, в комбинация с допълнителната докинг станция/клавиатура, осигуряваща достъп до удобна физическа клавиатура с нормален тъчпад, достъп до нормален USB порт и четец за SD флаш карти, а също така и допълнително време на работа при захранване от батерията, тъй като в самата клавиатура има налична и допълнителна батерия всичко определено изглежда много добре за ASUS Transformer Pad Infinity.

Всъщост вече определено може да се каже, че таблетът ASUS Transformer Pad Infinity съвсем успешно може да се конкурира с най-актуалното отроче на Apple в лицето на техния iPad 3 таблет (новия iPad). Нещата са горе-долу както при появата на ASUS Transformer Prime, който реално беше първият по-сериозен конкурент на iPad 2, сега новият Transformer на ASUS може да се съревновава съвсем успешно с новото устройство на Apple, като по някои показатели дори има превъзходство от страна на Transformer Pad Infinity. Разбира се поне такива впечатления оставя устройството на пръв поглед, преди да проведем адекватно сравнение между двата таблета един до друг е трудно да се каже кое от двете ще се представи по-добре и за какви ситуации ще е по-подходящото решение. Така или иначе добрата новина е, че в лицето на ASUS Transformer Pad Infinity от Apple със сигурност ще имат сериозен конкурент, далеч по-сериозен от Samsung например…

И макар акцентът на събитието днес да беше премиерата на ASUS Transformer Pad Infinity, то от ASUS показаха също така и ASUS Transformer Pad, който се явява като една доста добра и достъпна алтернатива на нетбук под формата на пълнофункционален таблет, с допълнителна приставка във вид на клавиатура, която може да се закача при нужда. И макар самият таблет модел TF300 да не блести с кой знае какви впчечатляващи показатели, за разлика от своя по-голям събрат Transformer Pad Infinity, то тук определено съчетанието на добри параметри с атрактивна цена е по-интересно.


Също така беше демонстриран и ASUS Transformer Padfone, едно хибридно устройство под формата на смартфон, който може да се трансформира в пълнофункционален таблет и дори да стане като нормален мобилен компютър, при добаване на модула с пълнофункционална клавиатура. Специално при Transformer Padfone интересен допълнителен аксесоар е хендсфрито, комбинирано с писалка (stylus), което дава възможност за водене на разговори дори когато сте поставили своя смартфон в модула, превръщащ го в таблет… разбира се за целта ще трябва да говорите на писалката, изпълняваща функцията и на хендсфри, което със сигурност би изглеждало доста странно на хората около вас.

ASUS Transformer Pad и ASUS Transformer Padfhone също се очаква да се появят на българския пазар през юли, като разбира се същото важи и за новия ASUS Transformer Pad Infinity.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *