От Sony показаха VAIO 3D лаптоп в БългарияДнес японската компания Sony представи официално своя първи VAIO 3D лаптоп в България, който ще бъде предлаган у нас от края на март с крайноклиентска цена от 3999 лева. 16-инчовият VAIO серия F и по-конкретно моделът VPCF21Z1E/BI е предназначен за мултимедийни 3D забавления – 3D филми, стерео 3D игри, преглеждане на 3D видеоклипове и 3D снимки.

Новият 3D лаптоп разполага с висококачествен Full HD 3D екран с почти 180-градусови зрителни ъгли и разчита на мощната мобилна Nvidia-базирана видеокарта GeForce GT 540M и технологията 3D Vision за осигуряване на комфортна игра в стереоскопичен 3D режим. Лаптопът е оборудван с последно поколение Intel Core i7 процесор i7-2630QM и разчита на новата Sandy Bridge архитектура за осигуряване на висока производителност, независимо от задачата, за която го използвате. На разположение имате и 8 гигабайта системна памет, 640-гигабайтов твърд диск и записващо Blu-ray оптично устройство, освен това на разполагате и с безжичен мрежов контролер 802.11b/g/n, Bluetooth 3.0, два USB 3.0 порта, HD уеб камера с Exmor сензор и S-Force Front Surround 3D с вградени басрефлексни високоговорители.

Интересна особеност при Sony Vaio VPCF21Z1E/BI лаптопа е, че той разчита на същите очила с активен затвор, които компанията използва и при своите 3D телевизори, тоест ако разполагате с Bravia 3D телевизор, то ще може да ползвате очилата от телевизора и на лаптопа, както и обратното. В комплекта към лаптопа е включен един комплект очила с активен затвор, като инфрачервения предавател за тях е вграден в корпуса на лаптопа. Като освен възможност за възпроизвеждане на триизмерно съдържание – филми, видеоклипове, и снимки, системата разполага и с функция за конвертиране в реално време на 2D клипове и филми в триизмерен формат с доста добро качество. Системата за автоконверсия на 2D съдържание в 3D поддържа дори двуизмерни филми, записани на DVD и Blu-ray носители, така че дори настоящата ви 2D филмова колекция може да бъде гледана в 3D формат. Очаквайте съвсем скоро и подробно ревю на лаптопа и неговите 3D възможности…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *