Новата свежа лятна серия лаптопи Sony VAIO


Sony представи новата цветна серия VAIO C лаптопи, предназначена да внесе свежест и разнообразие в ежедневието на младите потребители съвсем навреме за летния сезон. Освен 14-инчовите моделите от новата VAIO C серия в 4 различни свежи цвята, регионалният маркетинг мениджър на VAIO за региона – Йоши Фуджиока и представители на Sony България представиха и обновените 15-инчови преносими компютри от E серията на VAIO с релефно 3D покритие на капака и новият 13.3-инчов тънък ноутбук от VAIO S бизнес серията на компанията.


 


 


 


 


Основен акцент разбира се бяха разноцветните 14-инчови лаптопи с иновативно прозрачно покритие, излъчващо светлина и придаващо свеж и уникален вид на лаптопите VAIO C серия от Sony. Моделите от новата серия са достъпни в ярко оранжев, зелен и червен цвят, както и в по-традиционно бяло за по-консервативните потребители. Моделите преносими компютри Sony VAIO VPC-CA2S1E освен с пдосветен цветен корпус разполагат и с подсветка на клавиатурата, 14″ широкоекранен дисплей (1366×768 резолюция) с LED подсветка, вградена HD уеб камера с Exmor сензор. Като параметри тези лаптопи са от среден клас и осигуряват напълно достатъчно бързодействие и функционалност, каквито бихте очаквали от един преносим компютър за ежедневно ползване – Intel Core i3 процесор, видеокарта AMD Radeon HD 6470M, комбиниран с 500 GB твърд диск и 4GB RAM и операционна система Windows 7 Home Premium. Като освен самите разноцветни преносими компютри, от Sony предлагат и аксесоари за тях в съответната цветова гама под формата на безжични Bluetooth мишки и калъфи за пренасяне. Новата 14-инчова серия лаптопи VAIO C на Sony се очаква да бъде налична на пазара у нас до края на този месец, като очакваната крайна цена за моделите от тази серия е около 1400-1450 лева.


 


Акцентът при най-новият модел от E серията на VAIO е новото 3D релефно покритие на капака, което му придава стилен и по-оригинален вид от една страна, предпазва от надраскване и спомага за намаляването на видими следи от пръсти по покритието. При VAIO E серията модели има по-голям избор от конфигурации, като цените им ще варират около 1150 до 1700 лева в зависимост от вида на процесора, като тук ще можете да избирате от по-достъпните Intel Pentium до по-бързите и скъпи Intel Core i5 решения. Подобно на новата C серия, новите модели и от E серията на Sony VAIO се очаква да се появят в продажба до края на този месец или най-късно началото на следващия.


 


За бизнес потребителите и хората, които се нуждаят от по-компактно решение за често пътуване най-интересен вероятно ще бъде новото 13.3-инчово попълнение във VAIO S серията. Компактният, тънък и лек модел VAIO VPC-SB2L идва с малко по-консервативен изчистен, но въпреки това доста елегантен дизайн, здрав корпус от магнезиева сплав. Дебелината на лаптопа е малко под 24 милиметра, а теглото му е едва около 1.75 килограма, като вградената батерия осигурява захранване до 7 часа при работа в движение, а е налична и опционална допълнителна батерия за още по-дълго използване, без да сте зависими от електрическата мрежа. Важно удобство е, че допълнителната батерия се поставя, без да се налага да изключвате лаптопа, като с нея получавате общо до 14 часа време за работа, което е повече от един дори типично много дълъг работен ден. Sony VAIO VPC-SB2L лаптопа се очаква да бъде наличен в продажба най-рано в средата на този месец, като неговата крайна цена вероятно ще бъде от порядъка на 1900 лева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *