Новата свежа лятна серия лаптопи Sony VAIO


Sony представи новата цветна серия VAIO C лаптопи, предназначена да внесе свежест и разнообразие в ежедневието на младите потребители съвсем навреме за летния сезон. Освен 14-инчовите моделите от новата VAIO C серия в 4 различни свежи цвята, регионалният маркетинг мениджър на VAIO за региона – Йоши Фуджиока и представители на Sony България представиха и обновените 15-инчови преносими компютри от E серията на VAIO с релефно 3D покритие на капака и новият 13.3-инчов тънък ноутбук от VAIO S бизнес серията на компанията.


 


 


 


 


Основен акцент разбира се бяха разноцветните 14-инчови лаптопи с иновативно прозрачно покритие, излъчващо светлина и придаващо свеж и уникален вид на лаптопите VAIO C серия от Sony. Моделите от новата серия са достъпни в ярко оранжев, зелен и червен цвят, както и в по-традиционно бяло за по-консервативните потребители. Моделите преносими компютри Sony VAIO VPC-CA2S1E освен с пдосветен цветен корпус разполагат и с подсветка на клавиатурата, 14″ широкоекранен дисплей (1366×768 резолюция) с LED подсветка, вградена HD уеб камера с Exmor сензор. Като параметри тези лаптопи са от среден клас и осигуряват напълно достатъчно бързодействие и функционалност, каквито бихте очаквали от един преносим компютър за ежедневно ползване – Intel Core i3 процесор, видеокарта AMD Radeon HD 6470M, комбиниран с 500 GB твърд диск и 4GB RAM и операционна система Windows 7 Home Premium. Като освен самите разноцветни преносими компютри, от Sony предлагат и аксесоари за тях в съответната цветова гама под формата на безжични Bluetooth мишки и калъфи за пренасяне. Новата 14-инчова серия лаптопи VAIO C на Sony се очаква да бъде налична на пазара у нас до края на този месец, като очакваната крайна цена за моделите от тази серия е около 1400-1450 лева.


 


Акцентът при най-новият модел от E серията на VAIO е новото 3D релефно покритие на капака, което му придава стилен и по-оригинален вид от една страна, предпазва от надраскване и спомага за намаляването на видими следи от пръсти по покритието. При VAIO E серията модели има по-голям избор от конфигурации, като цените им ще варират около 1150 до 1700 лева в зависимост от вида на процесора, като тук ще можете да избирате от по-достъпните Intel Pentium до по-бързите и скъпи Intel Core i5 решения. Подобно на новата C серия, новите модели и от E серията на Sony VAIO се очаква да се появят в продажба до края на този месец или най-късно началото на следващия.


 


За бизнес потребителите и хората, които се нуждаят от по-компактно решение за често пътуване най-интересен вероятно ще бъде новото 13.3-инчово попълнение във VAIO S серията. Компактният, тънък и лек модел VAIO VPC-SB2L идва с малко по-консервативен изчистен, но въпреки това доста елегантен дизайн, здрав корпус от магнезиева сплав. Дебелината на лаптопа е малко под 24 милиметра, а теглото му е едва около 1.75 килограма, като вградената батерия осигурява захранване до 7 часа при работа в движение, а е налична и опционална допълнителна батерия за още по-дълго използване, без да сте зависими от електрическата мрежа. Важно удобство е, че допълнителната батерия се поставя, без да се налага да изключвате лаптопа, като с нея получавате общо до 14 часа време за работа, което е повече от един дори типично много дълъг работен ден. Sony VAIO VPC-SB2L лаптопа се очаква да бъде наличен в продажба най-рано в средата на този месец, като неговата крайна цена вероятно ще бъде от порядъка на 1900 лева.
Остави коментар по темата...

Your email address will not be published. Required fields are marked *