Не всички iPhone 6 ще притежават сапфирен екран

Слуховете около очакваните скоро iPhone 6 не спират нито за ден, а сега на дневен ред е една от най-очакваните новости – сапфиреното стъкло, което се очаква да пази дисплея от всякакви наранявания. Според JP Morgan Securities, обаче, едва ли всички iPhone 6 ще могат да се похвалят с такава защита на дисплея поради един много прост факт – производството на този тип стъкла не е на нужното ниво.

apple_sapphire_glass

В рамките на 2014 година се очаква да бъдат произведени едва 10 милиона сапфирени стъкла, което със сигурност е доста под очакванията за продажби на iPhone 6 през първите няколко месеца. Поради това на Apple може да им се наложи да избират на кои варианти на споменатия смартфон да поставят и сапфиреното стъкло. Има вероятност с такава придобивка да се похвали само 5.5″ модел, който според слуховете се очаква да бъде произведен само в 10 милиона екземпляра (за 2014 година).

Влияние върху решението на Apple има и цената на това стъкло – $45, което е доста над ~10$ за еквивалентен “Gorilla Glass”. Поради това няма да е чудно, ако само най-скъпите модификации на iPhone 6 се сдобият и със сапфирено стъкло.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *