Мултирама > Техно… каквото там!

Не се сдържах, след като гледах последната реклама на Multirama (ако е стара, ще ми простите, но не гледам телевизия често). Всъщност който и да е измислил рекламата, на два пъти е уцелил точно – първо, в Мултирама перални няма (рима обаче има), второ – веригата наистина предлага разнообразие, за сметка на онези вериги, които трябва да продават и подпори за хладилници. Сега, друг е въпросът, че освен перални и хладилници, в Мултирама и експерти по компютри няма, но разбират от реклама, а и важното е, че със сигурност разбират повече от компютри от продавачи на… печки и перални, нали? Гледайте и се радвайте, така се прави антиреклама на конкуренцията (поне донякъде, защото авторите на рекламата не са устискали и са вкарали и втора реклама след първата):

Май проблемът е, че рекламата е 2-в-1 и, вместо да си я оставят с доброто начало, и да пуснат друга с онази половина за Матрицата, са решили да ги съберат в една реклама, при това с този уникален по рода си край. Явно на някой му е свършило вдъхновението?

13 thoughts on “Мултирама > Техно… каквото там!

 • 06.11.2009 at 21:47
  Permalink

  за Мултирама в Бургас мога да кажа че имат доста грешна представа за цени

  1. Може ли мрежова карта да струва 25лв. след като в почти всички други магазини и фирми същият модел е на цена 10-15 лв

  2. Новият модел на voice messenger-а на НР да струва в Мултирама над 550лв. а в Стемо(Поликомп) да е с цена 372лв(да с ДДС е)

  Има и още но предполагам че придобихте представа

  За разнообразието мога да кажа че е наистина голямо но повечето от продуките крещят: Цената ми е много високааааааааааа

 • 06.11.2009 at 21:56
  Permalink

  Е, ама пък винаги ги имат на склад. Това е проблем, понеже като си го купил, си го взел и на стара цена…

  Не искам да споря за цените им, не съм стъпвал отдавна там, пък и като съм ходил, не съм обръщал внимание за нещо по-специфично.

 • 07.11.2009 at 12:47
  Permalink

  Искам да попитам как представителите на НР продължават да допускат излъчването на тази реклама, в която се съдържа откровенна антиреклама на НР(Copmaq) лаптопа с който подпират хладилника ония майстори?

 • 07.11.2009 at 14:32
  Permalink

  Първо – надали им пука, второ – какво му е антирекламното?

 • 08.11.2009 at 14:50
  Permalink

  Днес видях и втора реклама от поредицата, където става дума за гаранцията, също едно от слабите места на големите вериги за електроника (писал съм за проблеми с гаранционното обслужване на Samsung например). Обаче втората част на рекламата отново им куца, да видим дали ще ме обслужат гаранционно за 7 минути, нищо че не съм агент 007 (или това ще им е извинението). Не трябва да се забравя че има и термин наречен подвеждаща реклама… ;)

 • 08.11.2009 at 18:00
  Permalink

  Много добра идея е тази с подпората, ама след това някой доста се е уакал…
  Аз в мултирама не съм бил откакто ме помолиха да изляза, защото работното им време било почвало в 9:00, а аз съм влязъл 5 мин по-рано (интересното е че докато влизах никой нищо не ми каза) :D Лошо впечатление ми направиха тогава и реших, че няма да им купувам и без тва скъпите стоки.

 • 18.01.2010 at 00:11
  Permalink

  Рекламата може да убие някой от смях – за някакъв компютър да го оправят ,чак защитни очила носят – рекламния да слезе малко на земята.
  И тея 7 мин да си ги избият от главата – на 2-ия месец от покупката, трябваше 2 пъти по 2 месеца да стои в сервиза, и то за глупости , ако не беше в гаранция, не за 7 мин , а за 70 сек щях да си го оправя.Нали законовият срок е 1 месец и те си го спазват като по часовник в сервиза, нищо че конкурентите са готови за 1 -2 дена…Не стига че им казах какъв му е точно проблема и как се остранява, ами и на тежки ще ми се правят….Става дума за Бургас.И най-жалкото е, че си мислят, че са експерти…….а ние растем по дърветат…

 • 19.02.2010 at 12:01
  Permalink

  Е, ако не си агент 007 забрави за 7-те минути :)
  Идеята на рекламата е че простолюдието има афинитет към лъскави , а и познати неща.Писал съм го и преди :Политиката на византийския магазин няма за цел да привлича разбиращи от компютри. Тях няма как и с какво да ги привлече. Веригата разчита на хора които си нямат и грам представа от компютри.
  Всеки който си има представа купува от малките спрциализирани магазини където винаги ще ти обърнат внимание , и разполагат със специалисти.
  Подобно на мобилнте оператори и византийската фирма се “усеща” че скоро ще стане модерно в БГ всеки да има лаптоп. Нищо че ще го ползват да гледат снимки на него или да слушат чалга.
  На тези хора не им трябва мощен компютър или последен вик на IT технологиите. Ето защо се продават некачествени неща на високи цени, и ако нямате пари ще ви заведат под ръка до кредитната институция.Целта е да бъдете ошушкан, и нищо чудно да дойдете за флашка а да си тръгнете с лаптоп.
  Гаранцията и сервиза .. просто няма. Не искат да инвестират в това защото девиза им е sell and forget. ако нещо ви се развали ще трябва да чакате да го препратят към доставчик/производител.

  И не на последно място – никой не ви е крив че все още вярвате на реклами :)

 • 04.03.2010 at 12:20
  Permalink

  На мен рекламата ми харесва. И доколкото съм чувала, тази реклама е увеличила значително трафика на хора във всичките магазини на Мултирама.

  Все пак, нали за това е рекламата- да увеличи потока на хора в определен магазин.

  Няма значение дали на някой му харесва или не тази реклама, факт е, че хората са забелязали тяхната реклама и са се заинтересували от продуктите им.Нали така?

 • 04.03.2010 at 15:00
  Permalink

  несъмнено

  но погледнато от другата страна то това е една подвеждаща реклама която дори подлежи на санкции от КЗП
  Всеки разбиращ от компютри човек е наясно че нищо не може да се напарви за толкова време.
  За мен рекламата има хумористичен аспект , който ясно показва как се лови риба в мътна вода. Уви, там няма нищо марково. Конфигурациите които се предлагат не предлагат нищо интересно за човек който си има понятие. Целта е да се пробутат вехтории. Вие нямате право да ги отваряте докато трае гаранцията = съответно няма как да се уверите че вътре слагат залежали компоненти. Съответно когато вече разберете това ще е прекалено късно. Гаранцията Ви е изтекла

  За това именно рекламата цели контакт с неразбиращата част от населението за които важи поговорката “съседа има , ще имам и аз”
  без знаение
  Факт е че “разбиращите от компютри” стоят далече от тази фирма , макар че в рекламата се твърди обратното :)

 • 20.03.2010 at 17:02
  Permalink

  Поредния “бисер” на Мултирама(По известна като Мултидрама)

  Multirama: Начало
  Безплатно хардуерно почистване на компютри MULTIRAMA PC

  Прахосмукачката вярно е хардуер, но ми е интересно как става софтуерното почитсване. Явно са доста напред хората … :):)

 • 19.08.2010 at 22:06
  Permalink

  Вие си лайте , ма те се разрастват!

 • 14.02.2011 at 15:19
  Permalink

  Не се стърпях като видях последното написано
  Ако те се разрастват значи балъците в България – също
  Само че разрастването ми се струва леко преувеличено
  Вярно че други пък балъци им се навиват да им работят за стотинки , което пък позволява да се конкурират с фирми които наистина плащат добре на служителите си.
  Т.е въвеждат един “стандарт” за ИТ който няма нищо общо с ИТ.
  Всеки човек който наразбира от компютри знае че това не е та*ак работа.
  Със седемте минути искат да внушат че ИТ е та*ак за тях, но истината е че си правят та*шак със самите клиенти.
  клиентите пък не разбират че си правят та*ак с тях, ако разбираха до сега да са получили червен картон.
  Самите клиенти гледат зяпнали като шарани , да именно шарани единствено купуват от този тип магазини.
  Фирмената им политика е да “смачкат” малките търговци , и не го крият.
  Инсталират нелицензиран Windows “под масата” и ако някой го направи на въпрос служителят трябва да опере пешкира, макар подобни действия да стават със скритото съгласие на фирмата.

  Изводът е – Та*ака е пълен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *