Мрежата на Теленор вече е 4G (LTE)

От днес мобилният оператор Теленор въвежда в експлоатация 4G мобилна мрежа, която поне в началото ще е с по-ограничено покритие. Услугата ще е достъпна в над 50 населени места при използване на мобилен интернет. Достъп ще имат както частни, така и корпоративни клиенти, които разбира се трябва да притежават съвместими с LTE мобилен телефон и SIM карта. Проверката дали конкретната SIM карта е съвместима с LTE може да се направи с безплатен SMS с текст “4G” до номер 144, като в отговорът ще разберете дали има нужда да подмените SIM-а. Ако вашата карта не поддържа 4G, от Telenor ще я заменят безплатно.

telenor_4G_1

За 50-те населени места разбира се става дума за големите градове, както и някои не чак толкова големи. Извън конкретно обозначените места скоростта ще пада до 3G, така че ако искате да опитате 4G-то със сигурност е добра идея да зададете в мобилният телефон опцията да търси както 4G, така и 3G покритие, за да не останете без мобилна връзка.

telenor_4G_2

От Теленор добавят, че достъпа до 4G мрежата ще е безплатен от днес до 31.01.2016 година. Какво ще се случи след тази датата тепърва ще разберем.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *