Мобилният шеф на Samsung вярва, че Galaxy S9 ще се продава повече от Galaxy S8… дали???

Анонсиран преди 2 дни, Galaxy S9 вече започва да създава достатъчно начални впечатления по цял свят, като според Samsung първоначалните данни показват по-добра от очакваната приемственост от страна на потребителите и бъдещи клиенти. Макар Galaxy S9 да няма кой знае какви сериозни разлики спрямо Galaxy S8, според шефа на мобилното подразделение на Samsung, DJ Koh, очакванията са Galaxy S9 да се продаде в повече бройки, в сравнение с реализираните при Galaxy S8 (около 37 милиона апарата продадени до момента).

Предвид маркетинговите възможности на Samsung е напълно логично да се предположи, че подобно твърдение има не един или два начина да бъде постигнато, но сравнението при продажбите така или иначе няма да е на база едно и също “активно време” (времето между анонса на актуалният модел до анонса на наследника му). За разлика от голяма част от Galaxy S, Galaxy S8 не бе представен в края на месец февруари на Mobile World Congress 2017, а месец по-късно. Поради това Galaxy S8 получи активно време от 11 месеца, докато по всяка вероятност Galaxy S9 ще има своите “пълни 12 месеца”, докато да дойде време за Galaxy S10, MWC 2019 и т.н.

При всички положения доста голяма част от притежателите на Galaxy S8 ще са поне в сериозни колебания относно едно евентуално обновяване до Galaxy S9, по обясними причини (освен ако AR Emoji-тата не се харесат на страшно много хора). Предвид колебанията на притежателите на Galaxy S7 относно преминаване към Galaxy S8 (най-малкото заради дисплея Edge), с появата на Galaxy S9 не е напълно ясно какво ще направят всички тези собственици на  S7/S7 Edge (които апарати все още са достатъчно адекватни на съвременните търсения и нужда от хардуер, камера и прочие възможности). Това могат да са два сериозни крайъгълни камъка в желанието на DJ Koh за подобряване на продажбите на Galaxy S8, но както вече споменахме, маркетинговите възможности на Samsung са доста сериозни.

От своя страна Galaxy S9+ няма да страда толкова от близостта си до Galaxy S8+, най-малкото заради обновената камера и повечето RAM – две компоненти, които привличат достатъчно внимание, макар доста потребители да нямат реална нужда от 6 GB RAM… но пък камерата, сама по себе си, е достатъчна причина.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *