Колко струва извънгаранционен ремонт на Huawei Mate X?

Като оставим настрана всякакви забавяния и доработки по новото поколение сгъваеми смартфони на Huawei и Samsung, Mate X и Galaxy Fold са вече пазарно представени и дори се продават доста неочаквано…. или напълно в очакванията на производителя. Разбира се, и двата смартфона предлагат гаранционен период, като Samsung дори обявиха много приятна цена за извън гаранционен ремонт, ако сами си счупите дисплея. От своя страна Huawei току що обявиха и какви са цените за ремонт, ако се случи така, че е налице извън гаранционен ремонт на Mate X:

Цените са в китайски юани, но сметката се прави лесно. Най-скъпо ще ви струва подмяната на дисплея, цели 900 евро, което е общо взето половината от цената (около 2200 евро) на самият смартфон. Доста логично, ако трябва да сме честни. След дисплея, по скъпчивост го следва SoC-а, чиято смяна струва “само” 460 евро (тук най-вероятно става дума за смяна на цялата основна платка, която освен чипсета “води” със себе си и други важни компоненти).

Останалите компоненти изглеждат направо евтино, на фона на споменатите вече – смяна на батерията е някакви си мижави 35 евро, а подмяна на модула на камерата (всички сензори) ще струва 90 евро.

Тук, обаче трябва да споменем, че това са цените за ремонт в Китай. Ако Mate X получи по-глобално разпространение, тези “цифри” може и да са по-различни (в смисъл – по-високи).


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *