Кои смартфони на NOKIA ще получат обновяване до Android 10 (Q)?

С настъпване на момента, когато Android 10 ще бъде официално представен и “въведен в експлоатация”, много потребители с любопитство очакват информация за възможността за обновяване на актуалната версия 9.0 до “десетката”. И ако за моделите от последните 2 години на най-известните марки нещата са относително ясни, при други производители ситуацията далеч не е толкова прозрачна. От NOKIA (HMD Global) са готови да информират своите потребители за кои модели смартфони следва да очакват обновяване до Android Q, както и в каква последователност ще се случи това.

Още до края на годината NOKIA 9 PureView, NOKIA 8.1 и NOKIA 7.1 ще се сдобият със съвсем нова и актуална версия на Android. След тях на фокус ще са NOKIA 7 Plus, NOKIA 6.1 и NOKIA 6.1 Plus.

В рамките на първите три месеца на 2020 година, своят ъпдейт до Android 10 ще получат NOKIA 4.2, NOKIA 3.2, NOKIA 3.1 Plus и NOKIA 2.2. Малко след тях от HMD Global са предвидили NOKIA 8 Sirocco, NOKIA 5.1 Plus и NOKIA 1 Plus. За седмиците в края на пролетта и началото на лятото на 2020 година са оставени моделите NOKIA 5.1, NOKIA 3.1, NOKIA 2.1 и NOKIA 1.

И ако наличието на NOKIA 1 в този списък донякъде е изненадващо, липсата на NOKIA 8 е още по-неочаквана.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *