“Интернационалният” Galaxy S5 може да осъмне под управлението на Snapdragon 800

Появата на Samsung Galaxy S4 бе съпроводена и от две основни версии на този смартфон – едната с чипсет Samsung Exynos 5 Octa, а втората с чипсет Qualcomm Snapdragon 600. Изглежда може да видим подобно стечение на обстоятелствата и при наследника на Galaxy S4 – очаквания със скорошен анонс Galaxy S5.

 samsung_galaxy_s5_news

Използването на Snapdragon 800 в Galaxy S5 все още не е 100% сигурно, но на фона на вероятността чипсет на Qualcomm за пореден път да намери място в интернационалната версия на флагманския смартфон, едва ли има по-подходящ представител от Snapdragon 800. Стандартната версия на Galaxy S5 ще разчита на 64bit чипсет на Samsung от ново поколение, но съществува вероятността компанията отново да има проблем с наличностите и да прибегнат до заместител при алтернативният модел на Galaxy S5.

Очакванията към момента са за старт на масовото производство до няколко седмици, а официалният анонс да се състои по някое време в рамките на първите три месеца на 2014 година. Към останалите новости около Galaxy S5 се причислява новият “гъвкав” OLED дисплей, както и 4000 mAh батерия. Най-накрая с голяма доза точност може да се спомене и операционната система – Android 4.4 Kit-Kat, което едва ли ще е изненада за някого. Изненадата по-скоро би била голяма, ако Galaxy S5 се появи с по-стара версия на OS.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *