Зашеметяващият нов Xperia XZ Premium на Sony предлага за пръв път в света Super slow motion видеозаснемане в смартфон

  • Революционно нова камера Motion Eye, предлагаща за пръв път Super slow motion видеозаснемане в смартфон[i] и ново предикативно заснемане (Predictive Capture)
  • От BRAVIA до Xperia: първият в света смартфон с 4K HDR дисплей[ii]
  • Супер високи – до 1Gbps – скорости на сваляне[iii], за да достави в ръцете на потребителя 4K филми за секунди 

Sony Mobile Communications днес обяви своя най-революционен смартфон досега – Xperia XZ Premium – с толкова усъвършенствана камера, че улавя движенията, които са невидими за човешкото око, красив 4K HDR дисплей, супер бързи скорости на сваляне, зашеметяващ гладък дизайн и още по-интелигентни функции.

Продукт на десетилетията иновации от Sony, Xperia XZ Premium разполага с експертизата в изображенията, вградена във фотоапаратите “α” и Cyber-shot на Sony и в новата система за камерата Motion Eye, за да улавя живота по начин, по който никой друг смартфон не може. Това е първият смартфон, който разполага със сензор Exmor RS с вградена памет и технологии, характерни за първокласните компактни фотоапарати, които осигуряват 5 пъти по-бързо сканиране на изображенията и пренос на данни. Това означава, че потребителите могат да създават сензационни видеоклипове в различни моменти от ежедневието си с 960 кадъра в секунда, и да се наслаждават на Super slow motion възпроизвеждане на видеото, което е четири пъти по-бавно от другите смартфони[iv] и показва повече детайл, отколкото някога е било възможно в дланта на ръката. В допълнение: предикативното заснемане винаги е крачка напред и автоматично започва да буферира изображения, когато засече движение, дори преди да бъде натиснат бутона, за да може потребителят да открие някой миг, който може да му е убягнал, сред селекция от до четири кадъра, заснети секунда преди да бъде натиснат бутона. И още: новият 19 MP сензор с висока резолюция разполага с 19% по-големи пиксели, за да улови повече светлина и да осигури изключителна детайлност и контрастни изображения, дори при ниска осветеност или контражур. Допълнителни подобрения в Motion Eye са направени чрез процесора Bionz for mobile, който разпознава движещи се обекти много по-прецизно, за да направи възможно предикативното заснемане. Подобрени са и чистотата, детайлността и текстурата за изключително качество на изображенията, благодарение на новия дизайн на G обектива с висока оптична чистота.

За първи път в историята смартфон, Xperia XZ Premium, разполага с 4K HDR (High Dynamic Range, 2160 х 3840) 5.5-инчов дисплей, който предлага наистина уникално изживяване от Sony. Използваните технологии от телевизорите BRAVIA на Sony осигуряват завладяващо 4K HDR зрително изживяване, а удивителната яркост, цвят, яснота и контраст създават такива нива на реализъм, които карат потребителя да се чувства част от сцената. Контрастното, ярко качеството на дисплея е обогатено с наложените технологии на Sony – TRILUMINOS Display for mobile, X-Reality for mobile и Dynamic Contrast Enhancer.

За първи път потребителите могат да се наслаждават на избрано 4К HDR съдържание от Amazon Prime Video на мобилен телефон – Xperia XZ Premium. Те могат да гледат онлайн или да свалят избрани Amazon Originals сериали[v], за да ги гледат където и когато пожелаят в изключително живи цветове и поразителна чистота.

Xperia XZ Premium работи с иновативната мобилна платформа Qualcomm Snapdragon 835, което го прави един от първите смартфони, способни на гигабитов пренос на данни в LTE (до 1Gbps). Това е възможно благодарение на интегрирания модем Snapdragon X16 LTE, който има потенциала да трансформира начина, по който потребителите използват своите мобилни устройства, осигурявайки оптични скорости в движение. Платформата Snapdragon 835 поддържа и невероятни графики, отлична производителност и подобрена ефективност на батерията. Прехвърлянията на файлове са супер бързи благодарение на USB 3.1 връзка, която е 10 пъти по-бърза от USB 2.0, със скорост на трансфера до 5Gbps. А с USB Type-C гнездото зареждането е лесно, защото няма значение как точно е поставен конекторът.

С толкова много напреднали технологии, работещи в хармония, съвсем логично е Xperia XZ Premium да има съответен хармоничен дизайн, който го прави красив както отвън, така и отвътре. Отвън: изящна стъклена гладка повърхност отпред и разкошен огледален ефект на гърба. Всеки аспект на XZ Premium е мислен като част от едно цяло: от плавните форми и интуитивния старт бутон[vi] със сензор за пръстов отпечатък до новия жив тапет, чийто елегантни извити линии се движат заедно с плъзгането на екрана, до цветовете, които виждате на екрана, съчетани с красивите цветове на телефона отвън.

С Xperia XZ Premium не трябва да се притеснявате от дъжда, когато сте навън. Той е водоустойчив[vii], устойчив на прах, а подсилените с Corning Gorilla Glass 5 преден и заден панел на телефона извеждат красотата и издръжливостта до нови висоти.

Давайки ново измерение на интелигентността, Xperia XZ Premium научава как потребителят използва телефона си и се адаптира към неговите навици, прави и препоръки, за да осигури най-интелигентното и лично изживяване досега. Батерията е подсилена със Smart Stamina режим, който използва Xperia learning engine, за да изчисли с точност колко време ще издържи батерията в съответен момент, въз основа на специфичната употреба на телефона от съответния потребител. Той дори предупреждава, ако установи, че потребителят ще остане без батерия по-късно през деня и му предлага да активира режим Stamina. Battery Care[viii] и Qnovo Adaptive Charging също са включени, за да защитят батерията и да я запазят живота й до два пъти по-дълго.

Xperia Tips /съвети/ и новите Xperia Actions /действия/ предлагат полезни съвети за функциите, които се използват, и дори сваляне на карти въз основа на местоположението – и всичко това, за да направят живота на потребителите малко по-улеснен.

Изживяването Sony се допълва от аудио и гейминг възможностите на смартфона. Слушането на High Resolution Audio съдържание позволява всеки нюанс и детайл в една песен да бъдат чути така, сякаш звучат на живо със самия изпълнител. Популярната технология DSEE HX на Sony повишава качеството близо до High-res дори на стриймвани песни или MP3-ки, а ако телефонът бъде свързан с безжични високоговорители или слушалки, LDAC не позволява загубата на качеството на звука чрез прехвърляне на три пъти повече аудио данни от обикновения Bluetooth. А когато се използва PlayStation 4 конзола, на Xperia XZ Premium могат да бъдат играни най-новите високотехнологични игри. Неговата усъвършенствана обработка и бърз достъп до паметта гарантират, че играта винаги ще е плавна и отзивчива, плюс 4K дисплея и мощните стерео говорители допринасят за усещането за потапяне в играта.

Xperia XZ Premium ще бъде наличен на световния пазар в цветовете Luminous Chrome и Deepsea Black от късната пролет на 2017 г. Също ще се предлага и гама от допълващи аксесоари, включително и зарядното Quick Charger UCH12W[ix], което осигурява часове заряд на батерията само с едно включване за няколко минути, и Bluetooth слушалката с високоговорител SBH56, която дава възможност за разговори през високоговорителя, докато се изпълняват множество други задачи, и има дистанционно управление за затвора на камерата.

[i] Xperia XZ Premium разполага със сензор за изображения с вградена памет, който може да прави slow motion видеозаснемане при 960 fps в HD (720p), използвайки хардуера на устройството. Потвърдено от услугата SpecTRAX на Strategy Analytics спрямо публикуваните характеристики на сензорите на камерата на над 9800 смартфона. Коректно към 16 декември 2016 г.

[ii] Xperia XZ Premium разполага с 4K UHD (2160 x 3840 пиксела) High Dynamic Range 5.5-инчов екран. Потвърдено от услугата SpecTRAX на Strategy Analytics спрямо публикуваните характеристики на екраните на над 9800 смартфона. Коректно към 16 декември 2016 г.

[iii] LTE Cat 16, в зависимост от наличието на пазара и съвместимата мрежа.

[iv] Xperia XZ Premium разполага със сензор за изображения с вградена памет, който може да прави slow motion видеозаснемане при 960 fps в HD (720p), използвайки хардуера на устройството. Потвърдено от услугата SpecTRAX на Strategy Analytics спрямо публикуваните характеристики на сензорите на камерата на над 9800 смартфона. Коректно към 16 декември 2016 г.

[v] Наличните заглавия варират в зависимост от географския регион. За да се наслаждават потребителите на 4K HDR съдържание на мобилния си телефон, се препоръчва интернет връзка със скорост от 15Mbps+.

[vi] Сензорът за пръстови отпечатъци не е наличен на всички пазари. Моля проверете с местните оператори или търговски вериги

[vii] Xperia XZ Premium е защитен от вода и прах, за да не се притесняват потребителите от внезапен дъжд или да го измият от мърсотия на мивката, но трябва със сигурност всички портове и капачета да бъдат плътно затворени. Устройството не трябва да се потапя изцяло под вода или да се излага на въздействие на морска, солена и хлорирана вода, или напитки. Злоупотребата и неправилната употреба на устройството ще направи гаранцията му невалидна. Устройството е тествано за съответствие със стандарта IP65/68. За повече информация посетете www.sonymobile.com/waterresistant. Обърнете внимание, че Xperia XZ Premium има открит USB порт за свързване и зареждане. USB портът трябва да е напълно сух преди зареждане.

[viii] Battery Care зарежда телефона до 90%, изчаква и после го зарежда до 100% – точно преди традиционното време на събуждане на потребителя.

[ix] UCH12W е налична като аксесоар по избор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *