Запазете най-скъпите моменти в 4К качество с новата серия Handycam от Sony

Специалните мигове днес са най-съкровените спомени утре с новата серия Handycam, включваща един 4К и два HD модела

  • FDR-AX53 4К Handycam с нов Exmor R™ CMOS сензор с приблизително 1.6х по-голям размер на пиксела за ненадмината чувствителност, особено в условия на ниска осветеност
  • Нов обектив ZEISS® Vario-Sonnar T* за поразяваща резолюция до широк ъгъл от 26.8 мм, 20х оптично приближение и 30х Clear Image Zoom
  • Стабилизация на изображението по 5 оси, гарантирана от Balanced Optical SteadyShot™ на Sony с нов режим Intelligent Active, компенсиращ разклащането на камерата дори при тичане
  • Нова структура на микрофона, който събира звук от 5 посоки за по-добро качество на звука
  • Full HD запис с висока тактова честота от 100fps, позволяващ последваща редакция на невероятни филми при забавен каданс
  • Професионални функции, включващи многофункционален ръчен пръстен, електронен визьор, Time Code запис и User Bit информация за подобрена гъвкавост при заснемането
  • HD камери HDR-CX625 и HDR-CX450 с подобрени функционалности, включващи стабилизация на изображението по 5 оси, бърз интелигентен автоматичен фокус и заснемане на видео от изображения.

FDR-AX53_main1

Сюблимните мигове в живота понякога могат да се случат толкова бързо, че ние често не успяваме да ги усетим в пълнотата им. Дали това са първите стъпки на детето, училищната пиеса, завършването или пък сватбения ден – едно видео, с което да изживеем отново най-щастливите си мигове със семейството и приятелите, може лесно да се превърне в едно от най-ценните ни съкровища. Новите Handycam камери от Sony ни позволяват да увековечим тези моменти в невероятна 4К детайлност.

FDR-AX53 – Спиращо дъха качество на картината с 4К Handycam

На чело на семейството камери през тази година застава най-новата 4K Handycam – FDR-AX53, която съчетава подобрено качество на картината и впечатляващ звук.

FDR-AX53 разполага с нов Exmor R CMOS сензор, който осигурява невероятно детайлни 4К видео клипове. Благодарение на приблизително 1.6х по-голям размер на пиксела в новия сензор, FDR-AX53 предлага много по-високи нива на чувствителност от своя предшественик и дава възможност за изключително чисто съдържание с невероятна резолюция, дори при заснемане в условия с ниска осветеност.

FDR-AX53 има изцяло нов ZEISS обектив, който достига широк ъгъл от 26.8мм, запечатвайки прецизно сцената от широк ъгъл до телефото. Обективът осигурява впечатляващи възможности на камерата като 20х оптично приближение и 30х (4К)/ 40х (FHD) Clear Image Zoom за красиви близки кадри.

Благодарение на своята подобрена асферична (АА) и супер-ниска дисперсна (ED) леща, цветовите неточности са силно намалени, позволявайки на обектива да възпроизвежда изключително точни цветове за красив видеозапис. Многопластовото филмово ZEISS T* покритие намалява нежеланите отражения като сенки и отблясъци, което води до по-мека и чиста картина, дори когато снимате при силна светлина навън.

FDR-AX53 е първата Handycam с подобрена версия на познатия Balance Optical Steadyshot на Sony – система за стабилизация на изображението по 5 оси, която осигурява ясна картина при запис от ръка, а сега – благодарение на новия режим Intelligent Active, и чист запис по време на тичане. Тази изключително мощна система за стабилизация на изображението позволява невероятно плавно заснемане от всички ъгли, дори в движение или при използването на телефото края на 20х оптичното приближение за близки кадри.

FDR-AX53 записва при впечатляващо видео с висок битрейт от 4К 100Mbps, използвайки високоефективния формат за запис XAVC S™, който осигурява забележителна 4К детайлност на всеки кадър – от разбиващи се вълни до цветни конфети.

Камерата е снабдена с нов обновен AF алгоритъм – Fast Intelligent AF (същият като в α7S II на Sony), който оптимизира комуникацията между обектива и процесора за приблизително 40% по-бърза скорост спрямо предишните модели и по-точно улавяне на обектите.

Подобрено качество на звука

Новата структура на микрофона във FDR-AX53 улавя звукови сигнали от пет посоки, като по този начин запечатва по-реалистично атмосферата. Благодарение на подобренията в структурата, нивата на шум са намалени с приблизително 40%, а стерео представянето е приблизително два пъти по-високо от предишните модели, позволявайки чисти записи в по-голям набор от ситуации. 5.1-каналният микрофон записва качествен двуканален стерео звук в XAVC S 4K/HD и висок 5.1-канален съраунд звук в AVCHD. В допълнение, функцията My Voice Canceling понижава звука от гласа на потребителя по време на запис.

Full HD 100fps запис за филми в забавен каданс

За първи път в сериите Handycam, FDR-AX53 може да записва при 100fps във Full HD, което означава, че кадрите могат да бъдат редактирани в спиращ дъха забавен каданс, благодарение на безплатния PC софтуер PlayMemories Home™, който добавя цяло ново измерение към домашните клипове.

Камерата предлага много професионални допълнения за по-голяма гъвкавост при снимане като ръчен пръстен и бутон, които могат да бъдат настроени за функции като увеличение, фокус и експозиция. Електронният визьор (EVF) пък позволява на потребителите лесно да композират сцени дори по време на облени в слънце почивни дни. За още по-голям контрол при редакцията, напредналите потребители могат да се възползват от опциите Time Code и User Bit.

За да се наслаждавате на видеозаписите у дома, 4К съдържанието може да бъде възпроизвеждано на съвместим 4К телевизор посредством включения в комплекта HDMI кабел или чрез автоматично преформатиране на 4К кадрите в Full HD качество – на HD телевизор. За красиво кадриране, тази Handycam ви позволява да възпроизвеждате части от 4К изображения от избрани видео кадри, увеличавайки или изрязвайки отделни части от кадъра във Full HD качество.

Нови начини за заснемане и споделяне на спомените

Серията от Full HD камери на Sony приветства два нови попълнения – HDR-CX625 и HDR-CX450. Също както по-големите си събратя, те разполагат с големия широк ъгъл от 26.8мм, което означава, че красивите семейни моменти могат да бъдат уловени при всякакви обстоятелства. И двата модела имат предлагат технологиите за стабилизиране на изображението, включително Balanced Optical SteadyShot с режим по 5 оси Intelligent Active в HDR-CX625, и Optical SteadyShot с Intelligent Active режим по 5 оси в HDR-CX450, които гарантират високо ниво на детайлност и кадри без размазване.

HDR-CX450_main2

Тези Handycam модели позволяват запис с висок битрейт от 50Mbps в XAVC S формат и включват Fast Intelligent AF функционалност. 5.1-каналният съраунд микрофон и функцията My Voice Canceling гарантират невероятното качество на звука.

С помощта на безплатния PC софтуер на Sony PlayMemories Home™ потребителите могат да организират и редактират кадрите си или да създадат свои лични филми от снимки с функцията Time-lapse Capture за мощни, въздействащи сцени в 4К качество, като използват FDR-AX53 и HD с HDR-CX625 и HDR-CX450.

Излъчване на живо

За да бъдат и останалите съпричастни към случващото се, всички нови Handycam модели позволяват живо предаване през USTREAMTM, осигурявайки възможност за излъчване на HD кадри и звук от Handycam камерите посредством безжична връзка. Така всеки, независимо колко далеч се намира, може да бъде свидетел на важните моменти – от всяка точка на света.

Подобно на всички досегашни Handycam модели, новите попълнения разполагат с вградена функционалност за автоматична редакция на кадрите – Highlight Movie Maker. Тя избира ключови моменти от видеозаписите като смях или близки кадри и ги превръща в кратки клипчета без нужда от последваща редакция. Впоследствие потребителите могат да експериментират, добавяйки преливащи ефекти и саундтрак музика, и когато са готови, могат лесно да споделят своя MP4 клип в социалните мрежи.

Новата 4К Handycam на Sony ще бъде налична в Европа от средата на март 2016 г. на цена от около 1999 лв.; Full HD моделите ще се продават от средата на февруари 2016 г. на цени от приблизително 999 лв. за HDR-CX625 и 699 лв. за HDR-CX450.

Пълните технически характеристики на новата FDR-AX53 са налични тук; за HDR-CX625 тук и за HDR-CX450 тук.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *