Забраната за Huawei отложена с 90 дни…

Вчера станахме свидетели на сериозен трус в мобилният свят, след като администрацията на USA накара Google да откаже поддръжка на Huawei, що се отнася до Android и най-важните му прилежащи приложения (GAPPS, Google Play и т.н.). Изглежда “някой” е преосмислил поне временно това действие, след като днес се появи нова информация – забраната се отлага с 90 дни.

Това означава, че Google отново са приятели с Huawei и всякакви устройства на китайската компания, които са подготвени за анонс или такъв предстои ще получат официална поддръжка от страна на Google, а останалите устройства ще получават обновяванията по сигурността. Тоест – всичко е отново както го познаваме…. е, почти всичко.

Единствената забрана, която се запазва, е за закупуване на хардуерни компоненти от американски компании, но Huawei със сигурност са се запасили за поне няколко месеца напред, така че тази “особеност” няма да ги затрудни по някакъв начин.

Отлагането е до 19-ти август, като към момента се предполага, че следващите 90 дни ще са достатъчни да видим разбирателство на политическо ниво, което ще доведе до връщане на 100% на нивото на работа между Huawei, Google и другите американски компании, които познаваме от времето преди 19-ти май.

Към момента всичко изглежда в стил “всяко чудо за 3 дни”…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *