Европейската версия на Galaxy S7 може би е базирана на Exynos 8890… очаквайте нашата статия на 11-ти март.

Макар Samsung Galaxy S6 да предлагаше само един чипсет (Exynos 7420), много от генерациите на Galaxy S се предлагат с поне два варианта на чипсет. Galaxy S4 и S5 разчитаха на Exynos-базиран чипсет за модела за Корея и азиатският пазар, докато в Европа потребителите получиха Snapdragon. Същото се очакваше и при Galaxy S7, като европейският пазар би трябвало да получи Snapdragon 820, но това изглежда няма да е точно така.

s7_antutu

В момента си създаваме първите впечатления от Samsung Galaxy S7, който ни е на разположение от вчера (европейска Retail версия на апарата), модификация SM-G930F, като очаквахме при този апарат да видим Snapdragon 820. Това обаче не е така, като S7-цата е оборудван с Exynos 8890 – новият осемядрен чипсет SoC на Samsung с графично ядро Mali-T880MP12. Нивото на производителност е много сериозно, видимо по резултата в Antutu Benchmark 6.0.1:

s7_antutu_bench

На 11-ти март, в деня на официалният старт на продажбите на Galaxy S7 очаквайте и нашият предварителен материал (първи впечатления) от Galaxy S7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *