Допълнение на ревюто на HP Pavilion dv3

След като избързах да пусна ревюто на dv3-2200 с мултитъч екран, изскочиха няколко уточнения, които дължа на всички онези, на които лаптопът им е станал интересен. Първо – видео за него ще има утре, за да може нагледно да видите как се работи с екрана. Засега може да видите видеото по-долу, където тъч възможностите бяха демонстрирани именно на dv3.

Тук също може да видите кратичка демонстрация като за пред камерата на Bloody, в която се виждат наистина впечатляващи неща:

В момента у нас се предлага тази версия на HP Pavilion dv3-2230ea с мултитъч екран (1969 лева в момента), която наистина е с бърз 7200-оборотен диск, но иначе не се различава особено от модела, който имахме за тестове. Едно интересно допълнение, което пропуснах да отбележа – споменах наистина приятният звук от вградените високоговорители, в който се оказва, че има пръст Altec Lansing – по принцип сме свикнали подобни изпълнения да са преди всичко маркетингови трикове и реално от тях да няма полза, но тук сътрудничеството с производителя на аудио решения явно е изиграло интересна роля и ефектът е осезаем и доловим и с просто… ухо.

Батерията е друг параметър на dv3, който почти не засегнах в първата част на ревюто. Стандартните 55W/hr (вероятно 4800 mAh, както би било другото означение), които тя осигурява, са достатъчни да захранят ноутбука за около час и 40 минути натоварване на процесора и графичното ядро – това е някакъв средно натоварен вариант, защото Battery Eater Pro не товари и двете ядра. При нормално ползване с намалена яркост на екрана (50%) и пуснати енергоспестяващи функции (Power Saver режим на Windows 7), без да намалявате силата на предавателя на безжичната мрежова карта, лаптопът спокойно работи около два часа и половина. Естествено, това време варира, защото силно зависи какво разбирате под нормална работа – за едни това включва торенти, флаш видео и браузване, за други – заредени десетки приложения, трети искат просто да могат да четат нещо на екрана, при което биха работили и по-дълго. Като цяло – не съм очаквал повече от батерията, понеже всички лаптопи с 6-клетъчни батерии с подобен капацитет (ще рече повечето на пазара), които не са на база ултра-пестелив процесор, издържат горе-долу толкова.

Ако гледате видео на батерия, намерете начин това да става с хардуерното ускорение на видеокартата, понеже ще си спестите доста от процесорното време. Тъй като видеокартата разполага с CUDA поддръжка, с използването на подходящи декодери, на практика може да ускорявате почти всякакво видео (а от утре – включително и Flash видео файлове, тъй като излиза Adobe Flash 10.1) – аз лично използвам Media Player Classic Home Cinema от пакета K-Lite Codec Pack, понеже последните версии не искат почти никаква намеса по време на инсталация, но, ако имате специфични нужди, е добре да попрочетете повече по темата, понеже е необятна.

Направи ми впечатление, че HP са комбинирали един от USB портовете с eSATA, което означава, че ако ползвате eSATA външен диск, ще ви остане само един USB порт (един е нужен за захранване на диска, като някои конектори искат дори два свободни порта за захранване). Явно eSATA дисковете ще си останат екзотика, както е тръгнало.

По повод дизайна – на тези снимки вече си личи, че без подходящи условия, не мога да направя добра снимка, но по-важното е, че се виждат подробности, които на DIY снимките може би са убягнали от вниманието ви:

hap-pavilion-dv3-2200-multi-touch-t6600-g105m hp-pavilion-dv3-2250ed hp-pavilion-dv3-2250ed-3

Очаквайте и мини видео-ревю, демонстриращо multi-touch възможностите на модела, а до края на седмицата ще пишем и за Acer 5738 PZG, който засега е единственият масов 15.6-инчов модел с мултитъч екран.

Актуална цена и наличност на HP Pavilion dv3-2230ea в онлайн магазина на hardwareBG.com

One thought on “Допълнение на ревюто на HP Pavilion dv3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *