начало » най-нови, ревюта

Допълнение на ревюто на HP Pavilion dv3


16.11.2009 | автор: geniusloci | 1 коментар | видяно: 5,588

След като избързах да пусна ревюто на dv3-2200 с мултитъч екран, изскочиха няколко уточнения, които дължа на всички онези, на които лаптопът им е станал интересен. Първо – видео за него ще има утре, за да може нагледно да видите как се работи с екрана. Засега може да видите видеото по-долу, където тъч възможностите бяха демонстрирани именно на dv3.

Тук също може да видите кратичка демонстрация като за пред камерата на Bloody, в която се виждат наистина впечатляващи неща:

В момента у нас се предлага тази версия на HP Pavilion dv3-2230ea с мултитъч екран (1969 лева в момента), която наистина е с бърз 7200-оборотен диск, но иначе не се различава особено от модела, който имахме за тестове. Едно интересно допълнение, което пропуснах да отбележа – споменах наистина приятният звук от вградените високоговорители, в който се оказва, че има пръст Altec Lansing – по принцип сме свикнали подобни изпълнения да са преди всичко маркетингови трикове и реално от тях да няма полза, но тук сътрудничеството с производителя на аудио решения явно е изиграло интересна роля и ефектът е осезаем и доловим и с просто… ухо.

Батерията е друг параметър на dv3, който почти не засегнах в първата част на ревюто. Стандартните 55W/hr (вероятно 4800 mAh, както би било другото означение), които тя осигурява, са достатъчни да захранят ноутбука за около час и 40 минути натоварване на процесора и графичното ядро – това е някакъв средно натоварен вариант, защото Battery Eater Pro не товари и двете ядра. При нормално ползване с намалена яркост на екрана (50%) и пуснати енергоспестяващи функции (Power Saver режим на Windows 7), без да намалявате силата на предавателя на безжичната мрежова карта, лаптопът спокойно работи около два часа и половина. Естествено, това време варира, защото силно зависи какво разбирате под нормална работа – за едни това включва торенти, флаш видео и браузване, за други – заредени десетки приложения, трети искат просто да могат да четат нещо на екрана, при което биха работили и по-дълго. Като цяло – не съм очаквал повече от батерията, понеже всички лаптопи с 6-клетъчни батерии с подобен капацитет (ще рече повечето на пазара), които не са на база ултра-пестелив процесор, издържат горе-долу толкова.

Ако гледате видео на батерия, намерете начин това да става с хардуерното ускорение на видеокартата, понеже ще си спестите доста от процесорното време. Тъй като видеокартата разполага с CUDA поддръжка, с използването на подходящи декодери, на практика може да ускорявате почти всякакво видео (а от утре – включително и Flash видео файлове, тъй като излиза Adobe Flash 10.1) – аз лично използвам Media Player Classic Home Cinema от пакета K-Lite Codec Pack, понеже последните версии не искат почти никаква намеса по време на инсталация, но, ако имате специфични нужди, е добре да попрочетете повече по темата, понеже е необятна.

Направи ми впечатление, че HP са комбинирали един от USB портовете с eSATA, което означава, че ако ползвате eSATA външен диск, ще ви остане само един USB порт (един е нужен за захранване на диска, като някои конектори искат дори два свободни порта за захранване). Явно eSATA дисковете ще си останат екзотика, както е тръгнало.

По повод дизайна – на тези снимки вече си личи, че без подходящи условия, не мога да направя добра снимка, но по-важното е, че се виждат подробности, които на DIY снимките може би са убягнали от вниманието ви:

hap-pavilion-dv3-2200-multi-touch-t6600-g105m hp-pavilion-dv3-2250ed hp-pavilion-dv3-2250ed-3

Очаквайте и мини видео-ревю, демонстриращо multi-touch възможностите на модела, а до края на седмицата ще пишем и за Acer 5738 PZG, който засега е единственият масов 15.6-инчов модел с мултитъч екран.

Актуална цена и наличност на HP Pavilion dv3-2230ea в онлайн магазина на hardwareBG.com

Share
Тагове: , , , , , , , ,


1 коментар »

Оставете отговор!

Добавете коментар или trackback от вашия сайт. Може също да се абонирате за RSS.

Моля, без спам!.

Този сайт използва аватари от Gravatar. Ако искате вашият аватар да се показва, моля, регистрирайте се в Gravatar.