Два дни преди официалният анонс на Galaxy S8/Plus – всичко вече е известно?

Остават два дни до официалното представяне на един от най-очакваните смартфони за 2017 година – Galaxy S8 (и Galaxy S8 Plus) на Samsung. Корейската компания срещна известно количество затруднения с изграждането на Galaxy S8, който трябваше вече да е пазарно известен, ако не беше фиаското с Galaxy Note 7. Така или иначе, времето минава, а 29.03.2017 се пада след два дни, в сряда. Изглежда всичко е ясно около Galaxy S8, но дали това е така?

Двата нови смартфона на Samsung ще притежават съответно 5.8″ и 6.2″ дисплеи (съотношение на дисплея 18.5:9), като и двата ще бъдат “Edge” (т.е. и двата модела няма да притежават добавката Edge по обясними причини) – плоският екран поне през 2017 година няма да е на фокус при Samsung, що се отнася до моделите Galaxy S. Под тези дисплеи ще видим поне 4 GB RAM, поне 32 GB потребителска памет (най-вероятно 64 GB), както и чипсет Snapdragon 835 или Exynos 8895 (за някои региони по света). Все още не е сигурно какво точно са решили от компанията за основната камера – дали ще видим добре познатата 12MP Dual Pixel имплементация от S7/Edge, но с някои подобрения, или слуховете за 1000FPS Video ще доведат до използване на друг вариант за основен сензор (SONY IMX400 е една добра идея… но този сензор може би все още е ексклузивен за Xperia XZ Premium) – това са някои от неизвестните, които ще бъдат разкрити на 29.03. Сертификат IP68 за прахо- и водоустойчивост отново ще е налице, което дава допълнителна сигурност за потребителя.

Поради по-големият си размер (спрямо S8), S8 Plus ще предлага и по-голяма батерия – 3500 mAh, докато при “стандартната версия” ще видим 3000 mAh. Това поставя енергоналичността при новите модели на същото ниво, каквито са при S7 и S7 Edge, така че ще е интересно да видим как новите апарати ще се справят с автономната работа в сравнение с техните актуални за 2016 година предшественици.

Така или иначе, остават само още два дни…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *