Всичко по-важно за Huawei Mate 30-Series, досега…

Остава още съвсем малко да почакаме до появата на най-новото поколение смартфони Huawei Mate. Последните няколко седмици станахме свидетели на каква ли не информация относно Mate 30-Series, като в това число не говорим само за хардуерната част от нещата, но и (особено) за софтуерната. И докато все още не е ясно дали Mate 30-Series ще се появят (поне засега) само в Китай, без да са достъпни и в Европа, базирани на Android 10, но без GAPPS, дизайнът и хардуерните възможности като че ли вече не са никаква мистерия.

Бъдещите Mate 30 и Mate 30 Pro отново ще се отличават един от друг в по-голяма степен, отколкото актуалните смартфони от P-Series (P30 Pro и P30). Очаква се да видим не само по-голям дисплей при Mate 30 Pro, но и по-голямо скосяване в горната част на дисплея (горната снимка). При Mate 30 е налице по-малко скосяване и двойна камера “selfie”, както и плосък дисплей. Броят на сензорите на основната камера е 4 и при двата модела, но със сигурност ще има разлика във възможностите им.

Що се отнася до основните хардуерни характеристики, и при двата модела се очаква използването на Kirin 985 или Kirin 990, съчетани с поне 6 GB RAM (при версия Pro най-вероятно ще са поне 8GB). Новото, още по-бързо зарядно с “капацитет” от 55W най-вероятно ще е привилегия на Mate 30 Pro, докато Mate 30-ката ще трябва да се задоволи със “старото” 40W устройство, което видяхме с появата на P30 Pro.

От своя страна Mate 30 lite като че ли е най-ясен от трите – това, реално, ще е точно копие на един вече известен смартфон – Huawei Nova 5i Pro, притежаващ дисплей 6.26″, чипсет Kirin 810, поне 6GB RAM и четворна основна камера – водещ сензор 48MP, допълнен от широкоъгълен 8MP, както и два броя 2MP.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *