Вече имаме и Windows Phone 7

От миналия петък в “отбора” имаме и два апарата с новата версия на операционната система на Microsoft за смартфони – windows Phone 7. За момента съм с приятни, но и леко смесени чувства към новата OS. Работи ултра леко и мазно и е съизмерима с лекотата на iPhone 4, но също така и липсват елементарни екстри и това на моменти ми къса нервите. Добрата новина е, че апликациите за Windows Phone 7 се увеличават всеки ден и в момента са около 4000. Това число не е голямо на фона на апликациите за iPhone и Android, но нека не забравяме, че Windows Phone 7 беше обявена официално на 21 октомври тази година.

Лошата новина е, че в България почти няма устройства с Windows Phone 7… Операционната система определено не е лоша и има голям потенциал, но за момента предлагането е доста ограничено и основно е от “вносители” на брандирани към европейски оператори апарати. Лично аз исках да се сдобия с HTC 7 Mozart, но поради липсата му съм с по-големия HTC HD7. Определено не се оплаквам от размера на екрана, но много исках ксенон светкавицата. Куриоз за мен е, че другия пожелал Windows апарат в офиса е iPhone гуруто Bloody… Който заложи на красивия екран на Samsung Omnia 7.


6 thoughts on “Вече имаме и Windows Phone 7

 • 16.12.2010 at 17:02
  Permalink

  Защо казваш, че няма в наличност WP7 телефони, като по известни на всички ни онлайн шопи се предлагат, абсолютно всички (предназначени за Европа) модели??? Малко странно ми беше това изказване.

 • 17.12.2010 at 09:27
  Permalink

  Да, онлайн магазините го продават… но има два въпроса:
  – Имат ли го наличен или е с доставка (чакане) ?
  – Към кой оператор е брандиран ?

  Защото аз бях в офиса на известен онлайн магазин за Моцарт и го имаха…
  – Имаха само една бройка
  – Отварян и пускан за демо (не е проблем за мен лично)
  – Беше брандиран към Т-Мобил оператора. Това автоматично означава че каквото и да стане с телефона гаранцията е само към тях (т.е. те трябва да го носят до Германия и да го рекламират на Т-Мобил). В БГ има два официални партньора на HTC, но и в двата ще бъда отсвирен ако телефона е брандиран към даден оператор.
  – Цената беше 1010лв в сайта, но когато поисках ф-ра се оказа че с ф-ра ще стане 1212лв , защото цената била без ДДС на сайта… А това НЕ го пише никъде на сайта. Според законите в БГ цената на продукта трябва да е в ЛВ с начислени всички данъци и такси.

  Аз имах желание да си купя телефона като един напълно нормален клиент, да имам една нормална гаранция в БГ (ако не е брандиран ще я имам) и да платя една нормална сума за него. Е, това не се получи. А знам какво имат налично постоянно двата официални представителя на HTC в България (Трофи и ХД7 само).

 • 17.12.2010 at 13:27
  Permalink

  Дам, прав си. Моят е брандиран към немския T-Mobile и да чукна на дърво, (имам го от 1 месец и половина вече) нищо дефектирало не е показал. Дано и за напред 2-те години гаранция да не ми влизат в употреба! :)

 • 24.12.2010 at 13:08
  Permalink

  Кога ще направите пълно ревю на телефоните а не само ” За момента съм с приятни, но и леко смесени чувства към новата OS.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *