Без много шум и официалности, Huawei добавиха P30 Lite към P30 и P30 Pro

Още на 26-ти март се очакваше да видим представяне на три нови смартфона на Huawei, част от специалното събитие в Париж – P30 Pro, P30 и “олекотената версия” P30 lite. Интересно, но факт – Huawei представиха само първите два модела, докато P30 Lite изобщо не бе споменат. Е, сега е време да стане дума и за третият модел, който макар да е маркиран с “lite”, може да предложи доста сносни “смартфон възможности”.

В основата, съвсем логично, е поставен схемен набор Kirin 710, който е допълнен с 4GB RAM и 128GB памет за потребителски данни (съществува и модификация 6GB/128GB, но тя ще е достъпна само на определени пазари). Дисплеят е 6.15″ IPS LCD с разделителна способност 2312 х 1080 (FullHD+). В горната си част екрана има скосяване тип “водна капка”, където се помещава и лицевата камера 32MP.

Основната камера е базирана на три сензора (тук няма каквито и да било Leica-ориентирани екстри) – основен 24MP, 8MP wide и 2MP “bokeh”. Батерията е с капацитет 3340 mAh, като е налице и бързо зарядно устройство 18W. Цветовата гама е доста ограничена – налице е основното черно, както и преливащ дизайн тип добре познатият вече “Twilight”.

Новият Huawei P30 Lite се очаква да се появи по магазините на повечето географски ширини през месец април с ориентировъчна цена около 300 евро.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *